2018-03-25FÉLSZIGET KUPA Mezőnyverseny
 

2018. 1 futam

RENDEZŐ: Somogy Megyei Kerékpáros Szövetség

TÁVOK: rövidtáv: 16, 25 km   hosszútáv: 50, 61, 74, 110 km

HELYSZÍN: Tihanyi-Félsziget

JELLEG: mezőnyverseny

VERSENYKIÍRÁS és NEVEZÉS: tovább a verseny oldalára

EREDMÉNYEK:   tovább

Magyar Kerékpáros Amatőr Bajnokság 2018. évi versenysorozatának első futamán a Félsziget Kupa 6 futamában, 6 távon, 381 induló állt rajthoz, mely egyben a MKSZ hivatalos Évadnyitója is volt.A kellemetlen hideg időben 315-en értek eredményesen a célba. A leghosszabb női távon (50 km) Szabó Zsófia (WElite) DeGaVi Tipográfia Ladies versenyzője nyert. A férfiak 110 km-én az abszolút győzelmet, a Félsziget Kupát Sasvári Dániel (Elite1) az Epronex-Bike Hungary versenyzője, 2:49:10-es idővel szerezte meg és nyerte el a Félsziget Kupát!
Találkozzunk május 12-én az Orfűi Kritériumon!
-----
A Félsziget Kupa március 25-én az AKESZ által kiírt Magyar Kerékpáros Amatőr Bajnokság első fordulója és az MKSZ hivatalos országúti évadnyitó versenye. Az idén 4 futamban, 6 távon indulhatnak a különböző korosztályok.
Minden kategóriában az 1-3. helyezett éremdíjazásban részesül. A leghosszabb 110 km-es távon indulók (Elite1 és Elite2 és U19) abszolút legjobbja elnyeri a Félsziget Kupát, az 1-6. helyezett pénzdíjazásban részesül. INGYENES MTB kerékpáros túrával is készülünk! A rendezvény az Ötpróba pontszerző helyszín.

2018-04-08KERÉKVÁR-BÉKÁS IDŐFUTAM
 

2018. 2. futam

RENDEZŐ: Békásmegyeri "Vándor" Kerékpáros Klub

TÁVOK: rövid és hosszútáv 18 km

HELYSZÍN: Szentendrei-Sziget

JELLEG: időfutam

VERSENYKIÍRÁS és ELŐNEVEZÉS: tovább a verseny oldalára

EGYÉB: beharangozó video   -   plakát

EREDMÉNYEK:   tovább

A kerékvár-Békás Időfutamon, a Magyar Kerékpáros Amatőr Bajnokság 2. futamán erős és az egész verseny alatt kitartó fújó szél nehezítette a versenyzők dolgát a Szentendrei-szigeten. A versenyt 333 nevező versenyző teljesítette, akik között, 22 felsőoktatási jogviszonnyal rendelkező versenyző volt, akik a Egyetemisták-Főiskolások ORSZÁGOS és Budapest Bajnoki címért. Az idei év női győztese Hajnal Adrienn, míg a férfiaknál Kuba Ronald ért abszolút legjobb idővel célba. A kerékvár Kerékpárszerviz támogatásával a dobogósoknak érmek, a korosztályos első helyezettek a kupák az abszolút elsőknek mezek kerültek átadásra a támogató Dr. Kelen ajándékai mellett. A Fővárosi Önkormányzat támogatásával idén az első 150 nevező emblémázott pólót is hazavihetett.
-----
2018. március 19-én indul az előnevezés (10:30-13:00 közötti rajtidőkra) a kerékvár-BÉKÁS Időfutamra és idén már az első 150 nevező (regisztrált és befizetett nevezési díj) ajándékpólót kap ajándékba. A táv a szokásos 18 kilométer, melyet 9 férfi és 6 női korcsoportban lehet teljesíteni. A Magyar Kerékpáros Amatőr Bajnokság 2. futama egyben a Egyetemi-Főiskolai Kerékpáros Bajnokság is, ahol a hallgatói jogviszonnyal rendelkező női és férfi kerékpárosok MTB és országúti kerékpár kategóriában lesznek értékelve.

2018-04-15STOP CUKRÁSZDA Időfutam
 

2018. 3. futam

TÁVOK: rövid táv: 15 km;  hosszútáv: 30 km

HELYSZÍN: Tarján

JELLEG: időfutam

VERSENYKIÍRÁS: tovább a verseny oldalára

EREDMÉNYEK:   tovább

Ismét jókora amatőr kerékpáros mezőny készülődött a Bajnai Sportcentrumban, a 28. STOP-CUKRÁSZDA IDŐFUTAM kerékpáros versenyre. Az időjárás derűs, napsütéses volt az amatőr országúti és MTB kerékpárosok a Gerecse útvonalán. A hazai élmezőny mellett indultak Szlovákiából, ill. az amatőr kerekesek honi legjobbjai is. Mint egy 240 amatőr kerékpáros indult a 25km és a 15 km-es távon. Napos időben rajtoltak egyenkénti indítással, Héregnél, és Tarjánnál volt a fordító.  A héregi szerpentin megmászása oda-vissza nehéz erőpróba elé állította az indulókat. Szerencsére nem történt komoly baleset. Köszönet Stop Cukrászdának, Bajna Község Önkormányzatának, Tatabányai Polgárőröknek, hogy a rendezvény sikeres lebonyolításában közreműködtek.
-----
A Tatabányai Kerékpáros és Triatlon Klub 2018. április 15.-én vasárnap országúti időfutam kerékpárversenyt rendez 25 km és 15 km - es távon. 
FIGYELEM HELYSZIN VÁLTOZÁS!!! NEVEZÉS A BAJNAI FOCIPÁLYÁN! Rajt 10 órakor a Bajnai sportpályától Tarjánig és vissza. 21 korcsoportban kerülnek értékelésre az indulók, MTB- vel indulóknak külön 4 kategória, a mozgáskorlátozott és fogyatékkal élők részére. Nevezni a Bajnán a focipálya öltözőben lehet a helyszínen 08.00-tól 12.00. óráig. Az I-III. helyezettek érmet, kupát vehetnek át.  A versenyen saját elhatározásából bárki elindulhat. Fejvédő használata kötelező!

2018-04-29PÉTI NAGYDÍJ Időfutam
 

2018. 4. futam

RENDEZŐ:  Bakony Bike KE

TÁVOK: rövidtáv és hosszútáv: 21 km

HELYSZÍN: Pétfürdő

JELLEG: időfutam

VERSENYKIÍRÁS: tovább a verseny oldalára

EGYÉB: plakát

EREDMÉNYEK:   tovább

2018. Április 29-én került megrendezésre a XVIII. Péti Nagydíj, amely a Magyar Kerékpáros Amatőr Bajnokság 4. futama. Kellemes tavaszi, már-már nyári melegben lezajló egyenkénti indításos időfutamon 150 fő vett részt. A Pétfürdő-Berhida-Vilonya-Berhida-Pétfürdő 21 kilométeres távot leggyorsabban 27:15 perc alatt Balás Attila teljesítette. A nők közül abszolút első helyezést 33:05-ös idővel Varga Tímea érte el. Rendezvényünket a Pétfürdői, Berhidai, Vilonyai Polgárőrség segítségével sikerült biztonságosan megrendezni.
----
Nemsokára eljön április utolsó hétvégéje,és a XVIII. Péti Nagydíj. Mindenkit szeretettel várunk Pétfürdőre az április 29-én megrendezésre kerülő versenyünkre, amely a Magyar Kerékpáros Amatőr Bajnokság 4. futama. Nevezési helyszínen idén is a Horváth István Általános Iskola. A rendezvényünk Pétfürdő- Berhida-Vilonya-Berhida-Pétfürdő útvonalon és 21 kilométeren zajlik. Kategóriánkénti első három helyezett kupa díjazásban részesül.  Versenyt követő pihenőnapok jó tesznek a fáradt izmok regenerálására.

2018-05-06KÍNOK KÍNJA Mezőnyverseny
 

2018. 5. futam

RENDEZŐ:  Esztergomi Küllőszaggatók Kerékpár Egyesület

TÁVOK: rövidtáv: 6 km   hosszútáv: 126 km

HELYSZÍN: Esztergom

JELLEG: mezőnyverseny

VERSENYKIÍRÁS: tovább a verseny oldalára

EREDMÉNYEK:   tovább

2018.05.06.-án megrendezésre került Esztergomban a XVI. Kínok Kínja kerékpáros mezőnyverseny. A versenyre 259 előnevezett, és 62 helyszíni nevezés érkezett. A verseny kellemes kora nyárias időben zajlott. A hosszú táv a városon belüli lassú rajtot követően vette célba Pilismarót-Dobogókő-Esztergom kőrt háromszor. A rendkívül nehéz pálya 9 embernek nehezítette meg komolyabban az életét, akiket a felvezető boly utolért. A rendezvény különösebb esemény nélkül lezajlott.
A verseny a hosszú távon Vas Balázs (MERIDA MARATON TEAM) 3:09:54 idővel nyerte a férfiak között. A nőknél Matuz Etelka (FTC) 3:33:32 idővel nyerte ( Király Mónika S.C.Michela Fannini Team lemondott a díjról a második javára. Indok: Ő profi nemzetközi versenyző, aki edzésként indult a versenyen. Ez igazán FairPlay volt részéről)
-----
Izgalmas, küzdelmekkel teli versenyre vágysz? Immár XVI. alkalommal kerül megrendezésre a Kínok Kínja kerékpáros mezőnyverseny. Idén is versenyközpontnak a város legpatinásabb helyét választottuk, az esztergomi Bazilikát. Új útvonal, új körülményekkel várnak Rád a kihívások, rövid és hosszú távon egyaránt. Ha eljössz, biztos lehetsz benne, hogy nem egy könnyű, laza verseny vár, de a terep és a látvány minden „kínért” kárpótol. Nevezés előzetesen 2018.04.29 éjfélig, a helyszínen 8-930 között. A név kötelez! Készülj, hogy a legjobbat hozd ki magadból! Mi várunk!

2018-05-12Orfűi kritérium
 

2018. 6. futam     ELMARAD

RENDEZŐ: Somogy Megyei Kerékpáros Szövetség

TÁVOK: rövidtáv: 18, 24, 32 km   hosszútáv: 54, 81, 124 km

HELYSZÍN: Orfű

JELLEG: mezőnyverseny

VERSENYKIÍRÁS: tovább a verseny oldalára

EREDMÉNYEK:   tovább

2018-06-10TOUR de GYÖMRŐ Mezőnyverseny
 

2018. 7. futam

RENDEZŐ: Giant-Gyömrő Kerékpáros Sport Club

TÁVOK: rövidtáv: 30 km   hosszútáv: 80 km

HELYSZÍN: Gyömrő

JELLEG: mezőnyverseny

VERSENYKIÍRÁS és NEVEZÉS: tovább a verseny oldalára

EREDMÉNYEK:   tovább

Reggel 8:00-kor nyitotta meg kapuit a versenyre érkezők előtt a nevezési központunk. 50 segítőkész, felkészült önkéntesünk várta az elő-, és helyszíni nevezők népes táborát. A rendezvényem 7 futamban és egy idén negyedszer indításra kerülő Teljesítménytúr kategóriában indulhattak a résztvevők. Itt mindenki megtalálhatta magának legjobban megfelelő kategóriát. A színpadon 9 órai kezdettel ünnepélyes megnyitóval kezdetét vette a 27. Tour de Gyömrő kerékpáros verseny és családi sportnap. A futamok 9:30- tól 11:55 –ig kerültek indításra, ahol óvodások, serülők, ifik, senior, master korúak mérhették össze tudásukat. Rendezvényünk fénypontja a CSALÁDI futam, melyen idén még soha nem látott számban indultak el, demonstrációs jellegű felvonulásukra a 2-5 fős családok , akik ezzel szerették volna kifejezni népszerűsítette a kerékpározást. Velük együtt pattantak nyeregbe a tandemesek, fogyatékkal élők és gyengén látok, hogy ők is kivehessék részüket ebbe a pompás és mindenkit egybekovácsoló futamon. Gyömrő Amatőr Bajnokság 7. futama mely rögtön a családi futam után került indításra 80 és 30 km –es távon. Magyarországon ritkán látható országúti versenyen ilyen népes mezőny sorakozott fel a rajtvonalhoz. Ezen a napon több mint 600-an álltak rajthoz.
-----
Az idén 27. alkalommal kerül megrendezésre a Tour de Gyömrő kerékpáros  családi sportnap illetve Egyetemi és Főiskolás Bajnokság.  A rendezvényem 6 futamban és egy idén hatodik ízben indításra kerülő Teljesítménytúra kategóriában is indulhatnak a résztvevők. Itt mindenki megtalálhatja magának legjobban megfelelő kategóriát ,a  35 kategóriát magában foglaló egész napos családi és sportnapon valamint ezen a napon kerül megrendezésre kerülő 2018 évi Magyar Kerékpáros Amatőr Bajnokság  7. futamán.

2018-07-08TURUL KUPA Mezőnyverseny
 

2018. 8. futam     ELMARAD

RENDEZŐ: Tatabányi Kerékpáros és Triatlon Klub

TÁVOK: rövid táv: 30 km  hosszútáv 100 km

HELYSZÍN: Tatabánya

JELLEG: mezőnyverseny

VERSENYKIÍRÁS: tovább a verseny oldalára

EREDMÉNYEK:   tovább

2018-08-12BRIGETIO Országúti Mezőnyverseny
 

2018. 9. futam

RENDEZŐ: Brigetio Kerékpáros Egyesület

TÁVOK: rövid táv: 42 km  hosszútáv 92 km

HELYSZÍN: Komárom

JELLEG: mezőnyverseny

VERSENYKIÍRÁS: tovább a verseny oldalára

EREDMÉNYEK:   tovább

Tökéletes időjárás fogadta a versenyzőket a IV. Brigetio Országúti Mezőnyversenyen, Komárom szívében! Rekordlétszámú, 257 fős mezőny vágott neki kategóriától függően a 97km-es vagy a 43 km-es dimbes-dombos versenytávnak! A versenyzők lassú rajttal indultak a Jókai ligettől, majd 7 km megtételét követően jöhetett az éles rajt! A rajtot követően a többszöri akciózás ellenére sem alakult ki elmenés, az erős tempó és a dombok sem szedték darabjaira a mezőnyt. A 90 km-es, 610m szintet tartalmazó verseny végén mezőnyhajrá döntött, egy 50 főből álló főmezőny látványos sprintjét láthattuk, melyet Minkó Roland (Epronex-Bike Hungary) nyert meg, Szeghalmi Bálint (Epronex-Bike Hungary) és Hartmann József (Zengő SE) előtt! A főmezőny 2 óra 2 perces idővel teljesítette a távot, 44 km/h átlagsebességgel! A hölgyek versenyét toronymagasan Temela Eszter (SZINGO-Fehérvár) nyerte, aki felvette a kesztyűt a férfiakkal és a főmezőnnyel teljesítette a távot! Második helyen Matuz Etelka (FTC), míg harmadikként Péteri Niké (SZINGO-Fehérvár) érkezett célba! A csapatok versenyét a SZINGO-Fehérvár nyerte, a dobogó második fokára a Brigetio KSE, míg a harmadik fokára a Biondo Bike Club versenyzői álhattak fel!
-----
Nyár, napsütés, adrenalin, értékes rajtcsomag, egyedi tervezésű díjak és pénzdíjak! Egy kerékpárverseny, ahol biztosított útvonalon, biztonságos körülmények között küzdhetsz a legjobb időeredményért és mérheted össze erőnléted versenytársaiddal, ahol az amatőröket külön díjazzuk a félprofiktól! Egy kerékpárverseny, ahol megismerhetitek Komárom történelmét, nevezetességeit, turisztikai lehetőségeit és gasztronómiáját! Nevezzetek legalább 8-an egy csapatból, hogy részt vegyetek a csapatversenyen, ahol az első 3 helyezett csapatot és tagjait is díjazásban részesítjük!

2018-08-26Pilis Kupa Hegyi Időfutam I. forduló
 

2018. 10. futam

RENDEZŐ:  Esztergomi Küllőszaggatók Kerékpár Egyesület

TÁVOK: rövidtáv és hosszútáv: 26 km

HELYSZÍN: Esztergom

JELLEG: időfutam

VERSENYKIÍRÁS: tovább a verseny oldalára

EGYÉB: plakát

EREDMÉNYEK:   tovább

Idén immár X. alkalommal került sor a Pilis kupa Hegyi Egyéni Időfutam bajnokságra. A verseny a már jól megszokott, hagyományos útvonalon haladt. Esztergom városközpontjából indult és Pilismarót újra aszfaltozott erdészeti útján át, Dobogókő Két-Bükkfa Nyeregig. Idén összesen 155-en vágtak neki az útnak amelyből 154-en teljesítették a távot. A legjobb időt a férfiak között Kuba Ronald (OKR Cycles) érte el. Ideje: 42:09. A hölgyek között a legjobb időt Király Mónika (Sc Michela Fanini) teljesített, ideje: 46:26 idővel.
-----
Szereted a hegyek? Itt a lehetőség, hogy leküzd Dobogókőt! Pilis kupa I futama a lankásabb oldalról közelíti meg Dobogókőt, így gyűjthetsz erőt a szeptember végi második részre is. Esztergom belvárosából induló verseny a Duna vonalát követve Pilismarótnál kanyarodik be a hegy felé. Ezt követően csodálatos erdészeti úton küzdheted le a szintemelkedést. Új aszfalttal, megújult környezetben versenyezhetsz.  Készülj, hogy a legjobbat hozd ki magadból!

2018-09-30Pilis Kupa Hegyi Időfutam II. forduló
 

2018. 11. futam

RENDEZŐ:  Esztergomi Küllőszaggatók Kerékpár Egyesület

TÁVOK: rövidtáv és hosszútáv: 14 km

HELYSZÍN: Esztergom

JELLEG: időfutam

VERSENYKIÍRÁS: tovább a verseny oldalára

EGYÉB: plakát

EREDMÉNYEK:   tovább

2018.09.30.-án került megrendezésre Esztergomban a X. Pilis kupa II. forduló és kerékpáros családi sportnap. A rendezvényen 216 regisztrált versenyző és családtagjaik vettek részt.   A rendezvény különösebb esemény nélkül lezajlott. A versenyzők 16 km-en keresztül küzdöttek egymással, és Dobogókővel. Az időjárás kellemes kora őszi volt, így ideális volt. A versenyen a legjobb eredménnyel a fiúknál: Szabó Bálint (31:07 perccel) a nőknél Horváth Adél (38:59 perccel) Dr. Bátorfy Agria Team versenyzője lett.

2018-09-302018. évi EREDMÉNYHÍRDETÉS
 

HELYSZÍN: Esztergom

IDŐPONT: 15:00 (várhatóan)

EREDMÉNYEK:   tovább