Amatőr Kerékpáros Egyesületek Szövetsége

Magyar Kerékpáros Amatőr Bajnokság

A VI. Brigetio Időfutammal folytatódott az AKESZ bajnokság

Ezen a hétvégén Kuba Ronald volt a leggyorsabb

Közzétéve: 2022. október 3., hétfő 17:44
Immáron 6. alkalommal rajtolt el a Brigetio Időfutam, ami a Magyar Kerékpáros Amatőr Bajnokság (AKESZ) és az Ötpróba pontgyűjtő állomása volt.
Az egyenkénti indítású időfutamversenynek idén is Komárom adott otthont, a rajtpódium a Duna legmagasabb hídjánál, a Monostori hídnál volt kialakítva, ahol rámpáról, percenkénti indítással vágtak neki a 19 km-es távnak a versenyzők.
A rajtot követően a Koppányvezér úton, majd a még átadás előtt álló, tükörsima borítású, hangulatos erdőket, mezőket átszelő Eurvelo6 kerékpárúton haladt a verseny egészen Gönyűig. A szél ma nem kegyelmezett, hisz 30-40 km/h-s szembeszelet kellett a pálya teljes hosszán eltűrni, ami nem csak a lábakat és a keringést de az idegszálakat is sok esetben megdolgozgatja.
A 149 nevezett versenyzőből végül 136 fő teljesítette sikeresen a versenyt. A leggyorsabb ma egyesületünk versenyzője Ronald Kuba (Brigetio KSE) volt, aki 24:55.90-es idővel teljesítette a 19 km-et távot, ezzel megnyerte a VI. Brigetio Időfutamot! Második leggyorsabb időt Püspöki Dániel (Zengő SE) kerékpározta 25:20.76 idővel, míg a harmadik legjobb időeredményt néhány mp-vel lemaradva Gáspár Levente (Hírös SC) 25:34.03 érte el.
A hölgyek versenyében Hajdu Fanni Helga (Tipográfia Testedző SE) volt a leggyorsabb 30:20,49-es idővel, második helyezett Katonáné Simon Veronika lett (Szenyor Kerékpáros SE), 31:57,60-as idővel, míg a harmadik legjobb időeredményt Németh Bettina Tímea (Debreceni Sportcentrum) érte el 32:09,97-es időeredménnyel.
A verseny végeztével gulyáslevessel és pizzacsónakkal lehetett visszatölteni a kalóriákat, majd következett az eredményhirdetés, ahol a 16 korcsoport mellett a legeredményesebb csapatokat is díjaztuk. A díjazott versenyzők egyedileg tervezett kőérmeket vehettek, amit Komárom Város alpolgármestere Bálint Turi és a Brigetio Alarm ügyvezető igazgatója Barassó Zoltán adtak át.
A csapatok versenyét a Hírös SC nyerte, második helyezést a Brigetio KSE, míg a harmadik helyezést a Velo60 KE versenyzői érték el!
Mindenkinek gratulálunk a verseny teljesítéséhez, a helyezetteknek az elért eredményekhez! Köszönjük, hogy részt vettetek versenyünkön! Köszönjük támogatóinknak, tagjainknak, segítőinknek, a Polgárőrségnek és a Rendőrségnek!

Megosztás és kedvelés
Copyright
AKESZ
©2002-2023
Amatőr Kerékpáros Egyesületek Szövetsége
Minden jog fenntartva!
Lábléc jobb oldali menü