Amatőr Kerékpáros Egyesületek Szövetsége

Magyar Kerékpáros Amatőr Bajnokság

Andrea Tafi is rajthoz áll az Ibrány Nagydíj Kerékpárversenyen

Július 21-én, vasárnap kerül megrendezésre az Ibrány Nagydíj, amely a Magyar Kerékpáros Amatőr bajnokság 11. fordulója, és amelyen rajthoz áll az 1996-os Párizs-Roubaix győztes, az olasz Andrea Tafi is.

Közzétéve: 2019. július 11., csütörtök 14:21

Az idei magyar V4-es szezon a Visegrád 4 Kerékpárversennyel kezdődött Budapest és Pannonhalma között május 11-én. Rögtön másnap, május 12-én került megrendezésre Pannonhalmán a Visegrad 4 Ladies Series viadala, amely hazánk első olyan női országúti kerékpárversenye volt, amely 1.2-es besorolással szerepelt a nemzetközi szövetség (UCI) versenynaptárában. A másodikra sem kellett sokat várni, hiszen július 6-án Zalaegerszegen álltak ismét rajthoz a hölgyek, ugyancsak egy 1.2-es besorolású egynaposon.

A Visegrad 4 Special Series idei első küzdelmére július 20-án kerül sor Vásárosnamény és Nyíregyháza között, majd másnap, július 21-én ugyanezen rajthelyszínről startol a sorozat idei második küzdelme, amelynek célja Ibrány lesz.

A szervezők természetesen az amatőr mezőnyre is gondolnak: július 21-én, vasárnap rendezik meg az Ibrány Nagydíj Kerékpárversenyt, amely a Magyar Kerékpáros Amatőr bajnokság 11. fordulója.

Andrea Tafi

Andrea Tafi

A vállalkozókedvűek egy igazi világsztárral tekerhetnek együtt, hisz az eseményen rajthoz áll az 1996-os Párizs-Roubaix győztes, az olasz Andrea Tafi is, aki pályafutása során olyan nívós sikereket mutathat fel, mint a Lombard Körverseny (1996), az olasz nemzeti bajnokság (1998) vagy a Flandria Kör (2002) megnyerése.

Andrea Tafi

Andrea Tafi a 2018-as V4 Special Series versenyen
(Fotó: Vanik Zoltán)

Andrea Tafi elvárások nélkül készül a versenyre, célja, hogy jó hangulatot teremthessen a mezőnyben.

Az eredmény nem annyira fontos, de a lehető legjobbat akarom kihozni magamból. A visszavonulásom után két évig nem igazan kerékpároztam, egy nagyon nyugodt időszaka volt ez az életemnek, de aztán éreztem, hogy újra tekernem kell ahhoz, hogy jól érezzem magam, egészséges legyek” – nyilatkozta az ötvenhárom esztendős kiválóság, aki azt is a fejébe vette, hogy még egy alkalommal ott lehessen a Párizs-Roubaix rajtvonalánál. „Elkezdtem versenyekre és Gran Fondókra járni, így mondhatjuk, hogy a kerékpározás egy életre szóló szerelem.”

Megosztás és kedvelés
Copyright
AKESZ
©2002-2022
Amatőr Kerékpáros Egyesületek Szövetsége
Minden jog fenntartva!
Lábléc jobb oldali menü