Amatőr Kerékpáros Egyesületek Szövetsége

Magyar Kerékpáros Amatőr Bajnokság

Beszámoló a VII. Brigetio Országúti Mezőnyversenyről

2021.08.08-án immáron 7. alkalommal rajtolt el a Brigetio Országúti Mezőnyverseny, aminek idén Dunaalmás és Neszmély adott otthont.

Közzétéve: 2021. augusztus 10., kedd 11:01

A verseny az Ötpróba, valamint a Magyar Kerékpáros Amatőr Bajnokság részét képező forduló volt. A versenyzők rövid 31 km-es és hosszú 92 km-es versenytávon mérték össze erejüket korcsoportjuknak megfelelően, a befutó mindkét táv esetében egy 1,8 km hosszú, kemény emelkedő végén, a látványában igazán impozáns Hilltop Étterem és Borhotelnél volt. A hangulatról Dj Hard Paul gondoskodott, aki igazi party hangulatot teremtett a hegytetőn, ezzel különlegessé téve versenyünk befutóját. A versenyre 269 fő nevezett, végül 250-en álltak rajthoz, így várható volt a magas színvonalú versenyzés.

A rövid távú versenyt 50:48 –as idővel Lelkes Bence (Szenyor Kerékpáros SE) nyerte 8 mp-vel megelőzve Takács Pétert (Szekszárdi Kerékpáros SE) és 9 mp-vel Bánki Andrást (Csepes-szigeti Kerékpár és Tri. SE). A hölgyek is nagyon gyorsak voltak, Bali Emese (Salgótartjáni HKE) 52:30-as idővel elsőként ért fel a hegyre a nők versenyében, másodikként Benedek Luca (Peloton Cycling Team SE), míg harmadikként Mohai Dóra érkezett célba.

A hosszú távú verseny során nem alakult ki jelentős szökés és a kisebb dombok sem szakították darabjaira a fő mezőnyt, így egy jelentős létszámú csoport kezdte meg a hilltopi emelkedőt. Buruczki Szilárd (Buruczki Testedző SZSE) megmutatta, hogy országúton is kiváló versenyző, a meredek emelkedőn ledurrantva mindenkit 2:05:51 időeredménnyel 43,67 km/s átlagsebességgel megnyerte a VII. Brigetio Országúti Mezőnyversenyt! Mögötte 4 mp-s hátránnyal óriási sprinthajrá döntött a helyezésekről, amit Móré-Gosselin Olivier Márk (Újbuda Mountain Bike SZSE) nyert Kovács Bercel (Buruczki Testedző SZSE) előtt. A nők versenyét jelentős előnnyel Matuz Etelka (Acél-Vakond Kerékpáros SE) nyerte 2:07:31-es idővel, második helyen Vándor Nóra (Veszprémi Triatlon Egylet), míg harmadik helyen Ábel Melinda (Acél-Vakond Kerékpáros SE) értek célba. A csapatversenyt az MKB Cycling Team nyerte a második Szingo SE és a harmadik Zengő SE előtt.

A versenyt követően spagettivel és az Ireks Stamag kft. jóvoltából cukormentes süteményekkel vártuk a résztvevőket a versenyközpontban, ahol megtartottuk az ünnepélyes eredményhirdetést, ahol egyedileg tervezett és gyártott díjakat vehettek át a legeredményesebb versenyzők és csapatok Dunaalmás polgármesterétől Ollé Árpádtól és Gregor Zoltántól a Brigetio KSE elnökétől. Herczeg Bálint kimagasló egyesületi munkája miatt vehetett át elismerő díjat, míg Csaplár Árpád a legidősebb versenyző díjat vehette át, aki 84 évesen teljesítette a versenytávot!

Köszönjük a támogatást, segítséget támogatóinknak, tagjainknak, segítőinknek! Köszönjük a Tatai Rendőrkapitányságnak, a Komárom-Esztergom Megyei Polgárőr Szövetségnek az elkötelezett támogatást, segítséget!

A verseny kiemelt támogatója a Desef Silver Kft és az Országos Rendezvénybiztosítási Mentőszolgálat volt!

Megosztás és kedvelés
Copyright
AKESZ
©2002-2022
Amatőr Kerékpáros Egyesületek Szövetsége
Minden jog fenntartva!
Lábléc jobb oldali menü