Amatőr Kerékpáros Egyesületek Szövetsége

Magyar Kerékpáros Amatőr Bajnokság

Beszámoló az V. Brigetio időfutamversenyről

2021. október 3-án szerveztük az V. Brigetio Időfutamot, ami a Magyar Kerékpáros Amatőr Bajnokság része és az Ötpróba pontszerző állomása volt.

Közzétéve: 2021. október 5., kedd 07:40

Versenyünkkel a sportolási lehetőség biztosítása mellett célunk volt, hogy megismertessük a kerékpársportot a helyi közösséggel, ápoljuk kapcsolatunkat a határon túli kerékpárosokkal, valamint, hogy megismertessük városunkat, Komáromot a versenyre ellátogatókkal.

A versenyzők a megmérettetés előtt átvették a rajtcsomagot, ami a chip és rajtszám mellett a McLloyd’s felajánlásából 1 db Bio chipset, valamint a Nutridepo webáruház támogatásával 1 db SiS energia gélt tartalmazott.

A versenyre végül 135 nevezés érkezett 41 csapattól. A versenyzők rámpáról, percenként vágtak neki a 19 km-es távnak, amit egyedül kellett teljesíteni, a lehető leggyorsabban. A versenyt a viharos szél igencsak megnehezítette, de szerencsére minden résztvevő épségben célba ért.

A távot végül Nagy Tomas (SVK Samorin) teljesítette a leggyorsabban 47,24 km/h átlagsebességgel, mindössze 5 mp-vel megelőzve Kuba Ronaldot (Brigetio KSE) és 12 mp-vel Püspöki Dánielt (Zengő SE). A hölgyeknél Pomucz Edina (Epronex-GESU bikewear Cycling) végzett az első helyen, aki 40,55 km/h átlagsebességgel teljesítette a távot, a második leggyorsabb Hajdu Fanni Helga (Tipografia Testedző Egy), míg a harmadik Vándor Nóra (Veszprémi Triatlon Egylet) lett.

Idén először megszerveztük a csapatversenyt, ahol a csapattagok legjobb 6 időeredményét elért versenyző idejét adtuk össze. A legeredményesebb csapat a Brigetio KSE lett, megelőzve a Hírös ESC és a Bakony Bike KE csapatokat.

A versenyt követően spagettivel és az Ireks Stamag Kft által felajánlott süteményekkel, kávéval vártuk az eredményhirdetést. Az eredményhirdetés során Komárom város polgármestere, Dr. Molnár Attila köszöntötte a kerékpárosokat, majd egyesületünk elnökével, Gregor Zoltánnal adták át a versenyre készült egyedi díjakat a helyezetteknek.

Minden résztvevőnek gratulálunk a verseny teljesítéséhez, a helyezetteknek az elért eredményhez!

Köszönjük támogatóinknak, segítőinknek a támogatást!

Kiemelt támogatóink:

– Országos Rendezvénybiztosító Mentőszolgálat

– Dr. Molnár Attila – Komárom Város Polgármestere

Megosztás és kedvelés
Copyright
AKESZ
©2002-2022
Amatőr Kerékpáros Egyesületek Szövetsége
Minden jog fenntartva!
Lábléc jobb oldali menü