Amatőr Kerékpáros Egyesületek Szövetsége

Magyar Kerékpáros Amatőr Bajnokság

Elrajtolt a 2023-as Magyar Kerékpáros Amatőr Bajnokság

Március 25-én a Kajdacs Nagydíjjal vette kezdetét a bajnokság

Közzétéve: 2023. március 31., péntek 10:03

2023. március 25-én került megrendezésre a III. Kajdacs Nagydíj Országúti Kerékpárverseny, amely idén az AKESZ bajnokság első futama volt. A versenypálya egy 21.5 km-es körben került kijelölésre, ahol tökéletes útminőség várta a bringásokat.

A vártnál több, összesen a 210 főt is meghaladó nevezés érkezett, aminek következtében igen népes mezőnyök rajtolhattak el. Az eseményen rajthoz álltak szerb és román versenyzők is, de érdekesség, hogy még Olaszországból is érkezett egy felnőtt csapat. Szerencsére az időjárás is megkegyelmezett a rendezvénynek, hiszen a reggeli esőzést követően mindhárom futam már száraz úton került lebonyolításra.

Elsőként a legkisebbek (U13 és WU15) teljesítették a valamivel több, mint 12 km-t. Nekik fordítós versenyük volt, ahol az abszolút leggyorsabb a WU15-ös győztes (Tara Culic) volt.

Őket követték 11 óra magasságában a már teljes köröket abszolváló mezőnyök.

A versenyzők ugyan a forgalom fenntartása mellett küzdhettek a helyezésekért, de a felvezető autósok és motorosok teljes mértékben tudták biztosítani a pályát, és a szemből érkező autósok is pozitívan álltak a kerékpárosokhoz. A létszámnak, erős mezőnyöknek és a biztosításnak köszönhetően nagy tempójú versenyt hoztak a futamok, ahol pl. a leghosszabb táv abszolút győztese (Mark Percic) 43.6 km/h-s átlagot teljesített.

Összességében egy sikeres mezőnyversennyel vette kezdetét az idei amatőr bajnoki sorozat, ami remek alapot adhat a következő futamokhoz.

A szervezők ezúton is köszönik a civil segítők, a Szekszárdi Motoros Polgárőrök, a Paksi Rendőrkapitányság és nem utolsó sorban Kajdacs Község Önkormányzatának a segítségét!

Eredmények ide kattintva megtekinthetők

 

Megosztás és kedvelés
Copyright
AKESZ
©2002-2024
Amatőr Kerékpáros Egyesületek Szövetsége
Minden jog fenntartva!
Lábléc jobb oldali menü