Amatőr Kerékpáros Egyesületek Szövetsége

Magyar Kerékpáros Amatőr Bajnokság

Kínok Kínja mezőnyverseny eredmények

Kéz a kézben nyerték a 19. Kínok Kínját!

Közzétéve: 2023. május 12., péntek 11:00
Immáron 19. alkalommal rendezte meg az Esztergomi Küllőszaggatók Kerékpár Egyesület a Kínok Kínja nemzetközi kerékpárversenyt. A név kötelez! Az idei futam valóban kínok között telt a szervezőket és a versenyzőket az időjárás megtréfálta azzal, hogy végig száraz időben tekergették a résztvevők, viszont dobogókői lejtő árnyékos részén az éjjeli eső miatt vizes, csúszós úttal kellett megküzdeniük a lejtőre s közepén.
 
A verseny központ visszatért a hagyományos helyére, Esztergom Bazilika elé, az ország egyik legpatinásabb helyszínét adva a rendezvénynek. 2 távon tudták összemérni erejüket a 10-99 éves indulók. Rövid távon: 26 km állt rendelkezésre a fiatal (19 év alattiak) es az idősebb (50 év felettiek) részére. Az igazi kihívás a hosszú távon indulókat várta. 3 alkalommal kellett a 14 km es emelkedőn Dobogókőre feltekerni az erdészeti úton, és vissza ereszkedni Esztergom megyei jogú városba. A harmadik kör végén a Bazilikánál lévő versenyközpont adott otthont a befutónak. A hosszú távon indulóknak 123 km-t kellett teljesíteni, melynek útvonala Esztergom-Pilismarót-két-Bükkfa nyereg-Esztergom.
 
Rövid táv abszolút első helyezett: 0:47:16 idővel Zámbó Benedek Mátyás (Esztergomi Triatlon Club es Esztergomi Küllőszaggatók KE ) a lányoknál 0:48:38-ás idővel Horváth Borbála (Esztergomi Triatlon Club es Esztergomi Küllőszaggatók KE ).
 
A hosszú távon abszolút megosztott első helyen ( kéz a kézben futottak be) 3:06:05 -es idővel Záray László (Merida Maraton TEAM CST, Elit2) és Blazsó Márton (Pécs Egyetemi Atlétika Club) a nőknél: 4:00:49 -es idővel Szekeres Tamara (GREEN RIDERS) teljesítette a távot.
 
228 előnevezett és 29 helyszíni nevezett vágott neki a különböző távoknak. A verseny távot 206 fő teljesítette.
 
Eredmények és fényképek: kulloszaggatok.hu/

Megosztás és kedvelés
Copyright
AKESZ
©2002-2024
Amatőr Kerékpáros Egyesületek Szövetsége
Minden jog fenntartva!
Lábléc jobb oldali menü