Amatőr Kerékpáros Egyesületek Szövetsége

Magyar Kerékpáros Amatőr Bajnokság

Orfűi Kritérium – Eredmények

Az eső sem hátráltatta a versenykedvet az Orfűi Kritériumon

Közzétéve: 2023. május 20., szombat 10:32
A 2023-as évben egymás utáni héten két Kínok Kínja volt. Orfűn az időjárás miatt vált azzá a verseny…
A verseny helyszíni előkészítése 13-án szombaton, még szép időben, a versenypálya egyirányúsításának kitáblázásával kezdődött. Az időjárás előrejelzésre hagyatkozva a célvonalat kijelöltük és felfestettük, mert a gumiszőnyeget vizes útra nem lehet rögzíteni. Mi rendezők, szombaton még tudtunk gyönyörködni a táj szépségében… Sajnos a verseny napjára a május közepi időjárás a legcsúnyább arcát mutatta meg, szakadó esővel és 11 CO max. hőmérséklettel.
Az időjárás a helyszíni nevezési kedvet teljesen elvette, így alig nőtt az előnevezés után a résztvevői szám. Ahelyszíni regisztrációt esőmentes helyen sikerült megvalósítani. A versenypálya, az egyirányúsításnak köszönhetően biztonságos volt. A terveknek megfelelően 9 órakor elrajtolt a rövid táv mezőnye.
A rövid távon, a rossz időjárás ellenére közel 50-en álltak rajthoz és 45-en sikeresen értek célba a 4 kört (25 km), 6 kört (37 km) és 8 kört (50 Km) teljesítve. A 25 km-en a leggyorsabb a Senior2 korosztályból Bauer Attila (Zengő SE) versenyzője közel 36 km/h átlaggal. A 37 km-es távot az WU17 korosztályból Szép Anna (Hírös ESC) 31,6 km/h átlagsebességgel abszolválta. A rövid táv „leghosszabb” 50 km-es távját a az U17-es Péter-Lichtenberger Ábris (MBH Bank Cycling Team) versenyzője, már egész komoly tempóval, 40 km/h-ás átlagsebességgel nyerte meg.
A hosszú távon több mint 70-en álltak rajthoz és 66-an teljesítették a számukra kiírt távot.
Az 56 km-es távon a leggyorsabb, a ’90-es évek favoritja, Egyed Zoltán, 3-század km/h híján 40-es átlaggal ért célba.
A hölgyeknél, a lekörözések miatt sajnos csak 10 kört teljesítve, Mező Panna (Green Riders) győzött.
A 80 km-es távon volt a legnépesebb, 58 fős a mezőny. Igen nagy lendülettel vágtak neki a távnak és a 2. körben egy pár fős szökés alakult ki, ahonnan a „Master” Blazsó Márton (Pécsi Egyetemi AC) robbantott és a „maradék” 10 kört egyedül 42 km/h átlagsebességgel tekerte le és nyerte meg a saját kategóriáját és az Orfűi Kritérium Kupát is.
A verseny után, egy tál forró babgulyás levessel vendégeltük meg a kihűlt versenyzőket.
Gratulálunk minden indulónak!

https://eredmenylista.hu/event/orfu23

 

Megosztás és kedvelés
Copyright
AKESZ
©2002-2024
Amatőr Kerékpáros Egyesületek Szövetsége
Minden jog fenntartva!
Lábléc jobb oldali menü