Amatőr Kerékpáros Egyesületek Szövetsége

Magyar Kerékpáros Amatőr Bajnokság

Tour de Mátra – Eredmények

A Mátrában folytatódott a Magyar Kerékpáros Amatőr Bajnokság!

Közzétéve: 2023. június 7., szerda 19:40

2023-ban új belépőként a Magyar Kerékpáros Amatőr Bajnokság részét képezte a Tour de Mátra kerékpárverseny, amit június 3-án és 4-én rendezett meg a Mátra Biker SC.

A Würth Szereléstechnika Kft. támogatásával a szervezők ismét magas színvonalon rendezték meg a hétvégét. A rendezvény különlegessége az ingyenes programok széles választéka volt, amelyeket a verseny köré szerveztek. A vezetett terepfutó-, és gyalogtúrák, a koncertek lehetőséget adtak a résztvevőknek és a szurkolóknak egyaránt, hogy kellemesen töltsék el az időt a verseny ideje alatt. Az utánpótlás korosztály ingyenes nevezése pedig a fiatalabb versenyzők számára külön kedvezményt jelentett, ami segített a tehetségek felfedezésében és támogatásában.

A Kékestetőn lévő szurkolók 50 m2-es ledfalon nézhették végig mindkét nap az UBE motorosok által szolgáltatott élő közvetítést. Az Eurosport kommentátorai közül Szabó Bence motoron, míg a Kékestetői célnál Rév Dániel és Gönczy Gergő (Epronex – Hungary Cycling Team) szakértő élő közvetítése járult hozzá ahhoz, hogy a nézők a helyszínen és a közösségi médiában teljes mértékben átélhessék a verseny izgalmait. A rendezvény nagykövete Gönczy Gergő saját tapasztalatait osztotta meg a nézőkkel a kijelölt pályáról, hiszen ő is versenyzett ezen a nyomvonalon a 2022-es versenyen, ahol a 4. helyet szerezte meg.

A félprofi és amatőr kerékpárosokból álló közel 350 fős nemzetközi mezőny szombaton 83 km-es hosszú távú országúti mezőnyversenyen állt rajthoz Gyöngyösön. Az útvonal során a versenyzők megkerülték a Mátrát, majd a 1538 méteres szintkülönbség leküzdése után érték el a célt Kékestetőn.

A mezőnyből mindenki Záray Lászlóra koncentrált, aki 2022-ben megnyerte a hosszú távot és akinek a Mátra hazai pálya. A verseny közepén a peloton elengedte Blazsó Mártont (Pécsi Egyetemi Atlétikai Club – Imperator) és Burgermeister Balázst (Cube-Csömör), azzal a céllal, hogy fárasszák magukat… A taktika sikeresnek bizonyult, mert Burucki Szilárd vezényletével be is fogták őket kb. 20 km után. Az utolsó mászás elején, a pálosvörösmarti emelkedőn Blazsó Marci erőből leszakította a kb. 20 főre fogyatkozó élbolyt, és vágott neki egyedül a 15 km-es hegynek. A mezőnyből senki sem akarta bevállalni a felzárkózás vezetését, így Marci viszonylag nagy fölénnyel nyerte a 83 km-es hosszú távot 2:21:53-as idővel (34,7km/h). Második Kopácsi Attila (Acélvakond Cycling Team) 2:23:06, míg harmadikként Záray László 2:23:31-es idővel ért a kékestetői célba.

A 83 km-es hosszútáv abszolút női mezőnyében első Czéczei Flóra 2:47:26, második Szikszai Mónika 3:01:11, harmadik Őry Kinga (KONTENT DKSI) 3:03:48 idővel.

Június 4-én vasárnap egy mezőnyverseny keretében lehetett teljesíteni Gyöngyös-Kékestető közötti 16 kilométeres rövid távot. A nőknél Czéczei Flóra 46:03, míg a férfiaknál Blazsó Márton 37:50-es idővel ért be a célba.

Az esemény két napja során összesítették az időeredményeket, így lehetővé vált az összetett verseny kihirdetése. A nők mezőnyében Czéczei Flóra, míg a férfiak között Blazsó Márton (Pécsi Egyetemi Atlétikai Club – Imperator) bizonyult a leggyorsabbnak, miután kiváló teljesítményt nyújtottak mindkét távon.

Az összetett verseny abszolút helyezettjei értékes pénzjutalomban részesültek, ami elismerésül szolgált a kivételes teljesítményükért.

Ezúton szeretnénk gratulálni minden célba ért versenyzőnek, akik kemény munkájukkal és elszántságukkal megmutatták, hogy kitartásuknak és tehetségüknek köszönhetően képesek voltak a csúcsra törni!

Eredmények: https://www.tourdematra.hu/nevezok-2023

Megosztás és kedvelés
Copyright
AKESZ
©2002-2024
Amatőr Kerékpáros Egyesületek Szövetsége
Minden jog fenntartva!
Lábléc jobb oldali menü