Amatőr Kerékpáros Egyesületek Szövetsége

Magyar Kerékpáros Amatőr Bajnokság

VII. Brigetio Időfutam – Eredmények

A VII. Brigetio Időfutammal véget ért az idei amatőr bajnokság!

Közzétéve: 2023. október 10., kedd 17:37
Október 8-án Komárom városa adott otthont a VII. Brigetio Időfutam egyenkénti indítású időfutam versenynek, amely a Magyar Kerékpáros Amatőr Bajnokság utolsó fordulójaként került megrendezésre hűvös, szeles időjárási viszonyok között. A sporteseményen nem csak hazai, hanem határon túli magyar kerékpárosok is részt vettek, ami kiemelte a sportág népszerűségét régiónkban. A verseny kiemelkedő eseménye volt a látványos egy pilonos Monostori híd lábánál kialakított rajt, ahol a kerékpárosok színpadról várták a rajtjelzést, hogy a rámpáról legurulva vágjanak neki a 19 km-es sík útvonalnak, ami Gönyű település előtt ért véget.
A távot leggyorsabban Szalay Dániel teljesítette, aki az oldal szembeszél ellenére 48,68 km/h átlagsebességgel nyerte meg a VII. Brigetio Időfutamot! Második helyen egyesületünk versenyzője Kuba Ronald végzett, míg a harmadik helyezett Balogh Zsombor lett az MBH Bank Cycling Team versenyzője. A nők versenyét Kosútová Monika (OSMOS Cycling Team) nyerte Ányos Szilvia (Peloton Cycling Team SE) és Katonáné Simon Veronika (Szenyor Kerékpáros SE) előtt! Idén is megszerveztük a csapatvesenyt, ahol a Hírös ESC versenyzői voltak a leggyorsabbak, így megnyerték a csapatversenyt! A második helyezést egyesületünk csapata érte el az Érdi Kerékpáros SE csapata előtt!
Az eredményhirdetésen Turi Bálint a Brigetio Gyógyfürdő igazgatója köszöntötte a versenyen részt vevőket és felajánlotta, hogy a rajtszám felmutatásával november 30-ig kedvezményesén látogatható a Komáromi Brigetio Gyógyfürdő. Az eredményhirdetésen a dobogós helyezettek egyedi kőből készült érmeket, okleveleket és a Monostori Erőd tárlatvezetésére szóló belépőket vehettek át. Az abszolút verseny férfi és női helyezettjeinek eredményeit kézműves kerámia kupákkal és a Petőcz Vendégház és Pincészet felajánlásából 1-1 üveg borral jutalmaztuk. A Petőcz Pincészet jóvoltából a csapatverseny helyezettjei is átvehettek 1-1 üveg kiváló minőségű bort.
A verseny eredményhirdetését követően került megtartásra a Magyar Kerékpáros Amatőr Bajnokság összetett versenyének kiértékelése is, ahol a korcsoportok helyezettjei külön-külön kupákat, míg az első helyezettek bajnoki mezeket vehettek át, a teljes szezon során elért kitartásuk és teljesítményük elismeréseként. Az eredményhirdetések végén egy izgalmas tombola is várt a résztvevőkre, ahol értékes ajándékok kerültek kisorsolásra, többek között egy radaros Garmin hátsó lámpa is gazdára talált.
A szezont végül közös tortázással zártuk, amit az Ireks Stamag Kft. ajánlott fel és készített el nagy gondossággal és oda adással. Nagyon köszönjük támogatóinknak a támogatást és segítőinknek a rengeteg munkát!
A rendezvény kiemelt támogatói voltak:
Komárom Városa

Megosztás és kedvelés
Copyright
AKESZ
©2002-2024
Amatőr Kerékpáros Egyesületek Szövetsége
Minden jog fenntartva!
Lábléc jobb oldali menü