Amatőr Kerékpáros Egyesületek Szövetsége

Magyar Kerékpáros Amatőr Bajnokság

Zengő Grand Prix 2023

ZENGŐ GRAND PRIX 2023. BESZÁMOLÓ

Közzétéve: 2023. augusztus 24., csütörtök 13:28

Az idei évben, immáron 12. alkalommal rajtolt el a Hosszúhetényben megrendezett ZENGŐ GRAND PRIX országúti kerékpárverseny. Az idei év nevezetes volt, mivel a verseny a Magyar Kerékpáros Amatőr Bajnokság részét képező, pontszerző állomás volt, így a magyar amatőr kerékpársport színe java várható volt a versenyen.

Hosszúhetény település, gyönyörű természeti adottságainak köszönhetően, évről-évre tökéletes helyszíne a versenynek. A települést körülvevő elkerülő út és a település „hosszú” belterületi útja egy ideális, megfelelően szintes körpályát biztosít az itt indulóknak. A pálya hossza 5,8 km, a szintemelkedés körönként közel 100 méter. Mivel körpálya, a nézők és nem utolsó sorban a versenyzők számára is izgalmas pillanatokat, komoly versenyzést nyújt mindenkinek. A versenyen az AKESZ szabálynak megfelelően, 2 mezőny indult. 10.00 órakor a rövid táv 23 indulóval, a hosszú táv amely pedig 11.40 órakor indult, ezen közel 90 induló állt rajthoz.

 

Első Futam – rajtja: 2023. 08. 13. (vasárnap) 10.00 óra.
WSenior – 2 kör
U13, WU15 -3 kör
Senior III. férfi – 4 kör
U15, WU17– 5 kör
Senior II. férfi, U17– 6 kör

Második Futam rajtja: 2023. 08. 13. (vasárnap) 11.40 óra.
Wmaster – 7 kör
WU19 – 8 kör
Senior I – 9 kör
WElit és abszolút nő– 10 kör
Master – 11 kör
U19 – 12 kör
Elit II – 15 kör
Elit I – 18 kör

A verseny érdekessége volt, hogy – mivel a verseny a – „Délenmindenjobb – Tour De Pécs” versenysorozat része is volt, ezért a versenyzők gyorsasági és sprint hajrákon is bizonyíthattak, ezért a 14, 17 körökben gyorsasági sprint hajrá pontokat lehetett gyűjteni a zöld- sprint trikóért (Az 1. helyezett 10, 2. helyezett 6 a 3. helyezett 2 pont)

A 13, 16, 19 körökben pedig hegyi hajrá pontok voltak gyűjthetőek a piros pöttyös –hegyi trikóért (Az 1. helyezett 10, a 2. helyezett 6, a 3. helyezett 2 pont)

Az abszolút 20 kört leggyorsabban teljesítő férfi versenyző,- mint a verseny abszolút bajnoka – pedig
az adott kategóriájától függetlenül – sárga trikót kapott. A 10 körös női futamot leggyorsabban teljesítő női versenyző – mint abszolút női bajnok – az adott kategóriájától függetlenül – rózsaszín trikóval lett gazdagabb.

Kellemes nyári meleg fogadta a versenyzőket augusztus 13.-án, a Hosszúhetényi MOZI parkjában, ahol a nevezés és a rajtcsomagok átadása történt meg. A szponzorainknak köszönhetően a rajtcsomagba PÉCSI RADLER SÖR és Swiss Laboratory energiaital is került.

A verseny karakterisztikájából adódóan szétzilálta a mezőnyt, a kategóriák győztesei az alábbi linken
érhetőek el:

EREDMÉNYEK IDE KATTINTVA MEGTEKINTHETŐEK

A 20 körös verseny abszolút győztese Blazsó Márton lett, aki egyúttal a pöttyös és a zöld trikó győztese is egyben. A versenyt követően a szervezők mindenkit ingyenes tésztapartyval látták vendégül a versenyzőket és
a hozzátartozókat is. Szintén különlegesség volt, hogy a versenybefutó emelkedőjén szurkolói zónát alakítottunk ki és a lelkes szurkolókat, hozzátartozókat a verseny végén egy hideg radlerre és egy finom lángosra is megvendégeltük.

Gratulálunk a versenyzőknek az elért eredményekhez és köszönjük támogatóinknak, hogy lehetővé tették számunkra, hogy megrendezzük versenyünket! Köszönjük a rendőrség és polgárőrség munkáját!

 

Megosztás és kedvelés
Copyright
AKESZ
©2002-2024
Amatőr Kerékpáros Egyesületek Szövetsége
Minden jog fenntartva!
Lábléc jobb oldali menü